08 oktober 2010

Jakten på skogsfågeln...

Igår på eftermiddagen klarnade det ju upp och jag gick ut i min lilla skog för att provfota lite. Kanske skulle jag få se ett rådjur eller en älg, det har ju hänt förut! Men det som dök upp var ingen av dessa. Först fotade jag en droppe som var kvar efter regnet på natten:
1/125s    f13   iso 400 200mm 
Glitter i gräset. Inte så lätt att fota...svårt att få skärpan där man vill.

Men sen dök den här kanaljen upp:
Det var ett väldans fladdrande bland trädtopparna. Jag fotade och fotade med full zoom...
Om jag stod rakt under tallen så gick det att få pippin att fastna lite grand. Men sen blev jag snurrig...uuuu...Lågt blodtryck+böja huvudet bakåt= inte bra... Jag skulle haft med mig ett liggunderlag så hade jag kunnat ligga i mossan och fota!
Och vad är det för nåt då? Jag är inte säker, men jag TROR det är en kungsfågel...eller en gransångare. Någon som vet mer? Den satt inte still långa stunder om man säger så. Inte var den stor heller...Och alla dessa grenar som är i vägen på träden gör det inte lätt att få fokuset på fågeln...
När jag kom hem så väntade ett paket på mig i postlådan! En påse från Goodiebag som innehöll provförpackningar av Lumene och Nivea! Det är gratis att registrera sig där och så kan man få prov på nåt som man kanske vill köpa! Det är inte bara krämer och sånt, utan man får kryssa för vad man är intresserad av.

Dagens citat:
Om jag ska tro på något jag inte ser så föredrar jag under framför baciller.
(George Bernad Shaw)

Jag har tyvärr fått bevis på att iaf VIRUS finns...jag är förkyld.. :( men jag ska försöka orka packa ner lite krukor och mina album i kartonger...bara sex veckor kvar nu! (Ska flytta till huset bredvid)

4 kommentarer:

Målerskan sa...

ÅHHHHHHHHHH, vilken härlig vattendroppe med färger!

Krya på dig !

mimmi sa...

Vilken otrolig bild på droppen :) nu har du slagit mig på det :)
Den var helt enkelt kanon .
Vilken tur du har som fick se och fota denna vackra fågel.... NEJ ingen mer sjukdom nu .. det har man ju inte tid med.. hoppas att det är något som går fort över
kram :D

AnnaKK sa...

Hejsan!

Det skulle kunna vara en sån där gulhämpling som jag fotade häromdagen, eller för nån vecka sen, eller när det nu var. De är små och kan eventuellt förväxlas med kungsfågeln. :-)

Peters bildmagi sa...

Många fina bilder här men mest gillar jag ju droppen. Fantastiskt läcker