01 oktober 2010

Boktips!

Jag måste tipsa om en bok jag håller på att läsa nu:
Det finns ett kastsystem även när det gäller mord.

För sju år sedan mördade Vivek ”Vicky” Rai, playboy och son till inrikesministern i delstaten Uttar Pradesh, bartendern Ruby Gill på en fashionabel restaurang i New Delhi enbart för att hon vägrade servera honom en drink. Nu är Vicky Rai död, mördad på sitt lantställe under en fest där han firade att han blev frikänd för mordet på Ruby Gill. Polisen spärrar av brottsplatsen och kroppsvisiterar alla gäster. Sex stycken visar sig bära vapen och tas in för förhör. Vilka är dessa sex misstänkta? Och varför befann de sig på lantstället denna kväll?

Genom detta invecklade mordmysterium ledsagas vi av Arun Advani, en undersökande journalist. Undan för undan nystas de sex misstänktas levnadsöden upp: en korrupt byråkrat som säger sig ha förvandlats till Mahatma Gandhi över en natt, en amerikansk turist som är upp över öronen förälskad i en indisk skådespelerska, en stammedlem ute efter att hämta hem den primitiva stammens heliga sten, en sexsymbol och Bollywood-skådespelerska med en skamlig hemlighet, en mobiltelefontjuv som drömmer om det stora klippet och en ärelysten politiker som är beredd att gå över lik för att nå sina mål. Alla har de sina skäl, men vem avlossade det dödande skottet
(Texten lånad från Bokus)

Wikas Swarup har även skrivit "Slumdog millionaire", "Vem vill bli miljardär" på svenska. Den har filmats och har blivit en stor succé. Filmen har jag inte sett, men boken var otroligt bra. Och det verkar denna nya vara med! Vilket persongalleri och vilket bra flyt det är i boken. Nu ska jag läsa vidare medan degen jäser! ;) 

3 kommentarer:

soffie sa...

slumdog millonaire har jag sett innan den kom ut i sverige,den va helt otroligt bra,
tack för boktips

mimmi sa...

tur det finns några som läser en massa böcker .. annars skulle de ju bara stå kvar och samla damm om alla var som jag :)

Läs om Allan sa...

DU BARA MÅSTE LÄSA HUNDRAÅRINGEN SOM KLÄTTRADE UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN!

DET BÄSTA SOM JAG LÄST PÅ
L Ä N G E !!!!!!!!!!