26 oktober 2010

Drömvärld?

Drömmarnas horisont?

Drömma är något jag gör ofta. Inte dagdrömmar då utan nattdrömmar. Ofta kryper jag runt i konstiga gångar som Alice i underlandet...och det är INTE trevligt! Ibland är jag medveten om att jag drömmer (i drömmen) och kan bestämma mig för att vakna! Det kan vara rätt praktiskt... ;) Men det är inte alltid det fungerar. Det är inte alla som kommer ihåg så mycket från sitt nattliv. Jag frågar sambon om han minns sina drömmar, men han "har fullt upp med att sova" säger han... :D

Jag kan minnas drömmar sen många år tillbaka också. Kanske det är fler som är likadana? Men hur man ska tolka sina drömmar, därom tvista de lärde (och många andra) fortfarande. Är det hjärnan som "behöver" dessa drömmar, eller är det bara någon slags avfallskvarn för alla konstiga tankar därinne?

Igår försökte jag fundera ut var mitt "jag" sitter. Jag tänkte och kände efter. Tankarna sitter ju inne i huvudet, men resten av kroppen är ju också jag. Men hur mycket kan man bli av med utan att förlora sin personlighet? Jag har blivit av med delar (bara några små) av min kropp och jag tycker nog att jag är mitt vanliga jag fortfarande :D

Det finns ju en del som genomgått hjärttransplantationer och påstår att de fått andra känslor genom detta. Hm..jag vet inte jag. Hjärtat är ju en muskel och då skulle man ju kunna få dessa känslor genom andra organ också, tex njurar. Men just hjärtat är ju en symbol för känslolivet, men jag tycker nog att det är hjärnan man tänker med och inte hjärtat.

Oj, det var rörigt så här på morgonen! :D

Nu ska jag försöka skruva ihop ett Ikeabord! Wish me luck! ;)

Dagens citat:
I have a dream
(Martin Luther King)

8 kommentarer:

Fröken M sa...

haha... nä, det var vårt promenadsällskap som fick göra en insats och ta en bild ;) Hoppas du får en härlig höstdag !! kram

jennifer sa...

jag drömmer också mycket! men ofta är det bara lite roliga och knäppa drömmar som tur är!

Helene sa...

Lycka till med bordet !!
Och ha en bra dag.
Kram Helene.

mimmi sa...

Det är inte lätt med alla dessa drömmar :)
många gångar är jag glad över att det var en dröm .men andra gångar vill jag bara somna om och försätta att drömma om den sak jag drömde om :)
Hoppas det går bra med bordet ;)

AnnaKK sa...

Hoppas du inte behöver tillföra det där IKEA-bordet till dina framtida mardrömmar!? ;-)

Jag kommer bara ihåg drömmarna ibland, men då sitter de kvar i minnet desto bättre. Även såna jag drömde som barn. Skönt nog är detta inte mardrömmar, utan såna som varit extra trevliga/roliga. :-)

Ja, om inte jaget sitter i hjärnan så vet jag inte var det sitter. Hjärnkirurgi om något kan ju förändra folks personlighet, känsloliv osv.

Den härliga solen strålar för fullt, och håller man sej bara i den så är det t o m ganska varmt och skönt. :-D

mammakero sa...

En av de konstigaste kvällar i mitt liv, hände det en skum grej. Jag hade somnat på sängen mitt i en bok och vaknar av att jag hör dottern ropa högt på mej. Problemet var att jag kunde inte röra mej. Det var som om jag hade blivit liten och blivit instängd i min kropp. Då kändes det att jag, min själ, fanns där hjärta och lungor finns.

mammakero sa...

Vad jag är tankspridd! Först skulle jag skriva att bilden var så dramatisk och vacker!
Sen skulle jag skriva, att det var en av det konstigaste kvällarNA i mitt liv, den gången jag somnade mitt i läsningen av en bok. Jag vaknade av att jag, klart och tydligt, hörde dottern ropa, MAMMA! Hon hade INTE ropat, för hon låg oxå och sov. (Fast när jag vaknade visste jag inte det). Det kändes som mitt jag/min själ var instängd i min stora tunga kropp (som jag inte ens orkade få upp ögonlocken på) och att jag/min själ befann sej där hjärtat och lungorna är...

soffie sa...

drömmar är himla intressanta.
bara det ej är för läskiga !