20 oktober 2010

Skal igen!

Ja, då var det dags igen!! Ett nytt skal på banan. Högen växer så sakteliga. Dramat fortsätter!
Strax innan jag kom fram till övergången hade tåget åkt förbi:
Timmertåget till Skoghall. Det luktar gran och kåda när det åker förbi! (dock inte banan) och inte satt det någon längst bak och åt heller.. :( Kanske ska jag gå och lägga en av mina sura clementiner på högen så kanske slängaren blir lite konfunderad? :D
Det regnade i stort sett hela dagen igår, utom en timme framåt kvällen när till och med månen syntes en stund. Men strax efteråt var det dags för skyfall igen...Gôtt väder ute att vara inne i! Jag läste ut Håkan Nessers senaste bok, De ensamma. Jag har läst en hel del av honom förut och tycker att han skriver bra. Och jag blev inte besviken på denna heller!


Det börjar 1969. Sex unga människor kommer till Uppsala. Omständigheterna för dem samman, under några år umgås de och utvecklar en sorts vänskap. En sommarresa i östeuropa förändrar förutsättningarna radikalt och när Uppsalatiden tar slut har också något annat tagit slut.

En mansålder senare hittas en lundadocent död nedanför ett stup i skogarna utanför Kymlinge. En gammal ättestupa enligt folktron. Platsen är exakt den där en av de unga uppsalastudenterna dog 35 år tidigare.

De ensamma är också den fjärde boken om kriminalinspektör Gunnar Barbarotti, en bok där han ställs inför en ny sorts allvar och tvingas omvärdera mycket. I synnerhet den där gamla överenskommelsen med Vår Herre.
(Baksidestexten)

Jag har också fått en bild publicerad på KANDY.SE, det är rosa temavecka där nu!

Idag blir det:
*slänga grejor på miljöstationen i Skoghall (den närmaste nu, den på I2 här är stängd ett tag)
*göra gratulationskort (kanske...)
*cykla till Jysk och byta en grej

Dagens citat:
Enklaste sättet att vika ihop en vägkarta igen är på något annat sätt
(Okänd)

11 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det var en jättefin rosa bild!!! :-)

Har helt missat att Nesser har kommit ut med en ny bok - den vill jag också läsa!!

Funderade så sent som igår på vad som har hänt med alla mina gamla favoritförfattare... Läser Mari Jungstedt nu, och tycker inte hon är lika bra den här gången som hon har varit innan. Och lika dant var det när jag läste Anna Janssons senaste för ett tag sen. Liza Marklund kommer jag troligen aldrig mer att läsa, och inte Åke Edwardsson heller. Ytterst tveksamt med de norska deckardrottningarna Holt och Fossum också... Kom fram till att just Nesser är den jag fortfarande upplever som intressant och riktigt läsvärd!? :-)

Ja, gör det!!! Lägg en clementin på bananskalen! :-D

Knallerina sa...

Denna banan på banan gör mig ban-galen!

Ja, Nesser är bra. Ska kanske låna boken på bibblan om den finns där.

Din rosa trollslända är verkligen fin och passar utmärkt som rosa bandet symbol.

Ha en go onsdag!

mimmi sa...

Ja det var inte nådigt som det regnade igår och inte bara regn här haglade det också ...undra om Bigfot har blivit så lat i dessa moderna tider att den tar hjälp av tågen för att ta sig fram .. därav alla bananskal ?
Maken läser också Håkan Nesser det är en av hans favoriter :)

mimmi sa...

Glömde ju att säga att den bild på Trollsländan var kanon :D

ansepanse sa...

ska ta och läsa den också!
vilken fin bild på månen
ha en fin dag - kramar

Susanne sa...

Hej!

Ja, tog mig friheten att "vrida till" den lite :-) bra att du inte tog illa upp... kul att ha hittat "hem" till dig också! Ha det bäst!

jennifer sa...

konstigt det där med bananskalena alltså! jag vill också tacka för de jättecoola skålarna! jag tänkte ha den lilla som ljushållare, för jag har så himmla många skålar redan så jag har inget annat att ha i den! och tack för den blåa den var ju hur häftig som helst :D

jennifer sa...

konstigt det där med bananskalena alltså! jag vill också tacka för de jättecoola skålarna! jag tänkte ha den lilla som ljushållare, för jag har så himmla många skålar redan så jag har inget annat att ha i den! och tack för den blåa den var ju hur häftig som helst :D

Fröken M sa...

det är ju det bästa med kött !! Man kan "glömma bort det" och det blir bara godare !!!
Hoppas du har en härlig dag ! I dag slipper vi ju i alla fall skitvädret även om det är kallt !
Kram

soffie sa...

å jag såg bananskalen med du borde sätta upp en kamera där å spana på vem som lägger sina skal där:)
va roligt att din fina bild är med där,
kramen

AnnaKK sa...

Ungefär samma temperatur här. Och snö... Men också SOLSKEN!!! Har redan varit ute och fotat lite grann - och ska strax igen! Det är bara så-å-å jättefint!!! :-D