21 oktober 2010

Frostnatt

Brrr...frost ute. Jag som hatar kyla! Här har inte fallit någon snö än i alla fall, man får väl vara glad för det lilla.

Ur Bondepraktikan för oktober:
Gröngölingen förutsäger väderleken cirka tre dygn i förväg. Har han ett långt, entonigt läte, blir det vackert väder; ropar han starkt, blir det regn och oväder; kommer han in i husen och skriker, blir det än värre.

Hihi..en gröngöling som kommer in i husen och skriker...de är ju rätt skygga, så att nån vill komma in i nåt hus har jag svårt att tro! Jag brukar se nån flyga över ängarna ibland, men de är snabba och innan man fått igång kameran så är de väl gömda inne bland träden..

Man kan roa sig med andra saker när det är kallt ute:
Göra skålar av gamla LP till exempel. Det finns många vinylskivor i omlopp som är osäljbara..
Bokcirklar.se har gett ut en bok fylld av intervjuer med författare som varit gästbloggare hos dom. Det är också en hel del citat från oss medlemmar, från våra bokcirklar och andra kommentarer! Lilla jag är också med...Bokcirklar är en väldigt bra och intressant sida tycker jag. Där har jag fått kontakt med andra som läser böcker och haft en del intressanta och roliga bokcirkelkvällar på nätet. En del läsvänner har jag också träffat i det verkliga livet och har kontakt med fortfarande.

Till exempel Lotta Thorsén som skrivit boken Aldrig som hon.
När Ester får sitt första barn och möter hennes svarta blick en kylig oktobernatt tänker hon: "Aldrig, aldrig som hon, aldrig som mamma, det lovar jag dig, bara inte det. Alltid en blick som är öppen, alltid en famn som finns för dig." I den stunden vet Ester att livet aldrig kommer att bli som förr.

Ändå fortsätter hon att spela ett spel och låta livet göra henne illa. Hon som egentligen skulle ha blivit ett missfall men fastnade i mammas mage - olydig och fel redan från början. Starkt präglad av uppväxten i en mycket trasig miljö har Ester svårt att tro att hon duger. Fastän hon nu har de underbaraste barnen i världen orkar hon inte leva längre, hon vet att alla kommer att få det bättre om hon inte finns. Eller är det verkligen så?

Aldrig som hon är en oerhört stark och berörande roman med självbiografiska inslag om en flicka som alltid är rädd men också mycket modig. Så småningom får hon hjälp att hitta fram till det som kanske är hon själv.

Dagens citat:
Allting går och går det inte så går det ändå.
(Okänd)
Det KAN vara Försäkringskassan...det låter misstänkt likt deras ideér...

6 kommentarer:

Tessan - KREATiV text I foto I design sa...

Haha, gillade citatet. Och skålarna av LP-skivor. ^o^ Frost är för övrigt jättemysigt tycker jag. Så länge man inte halkar på den.

Fröken M sa...

Tekakor är inte det sämsta ! Här har jag städat och skurat badrummet och tänkte försöka mig ut på en promenad. Solen skiner ju i alla fall så man får väl passa på !

SnöflingaiBorås sa...

Det SNÖAR här!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det ÄR FK:s citat......

Hadetbäst!

♥ Carina ♥ sa...

Hihi, ja det kanske är FK:s slogan det där :)
En gröngöling kan ju även vara en person som är "ny" inom ett område :)
Här var det kyligt i morse, -6grader.
Kram

soffie sa...

bra citat å va coola de där skivskålarna är sånna vill jag ge bort till mina nära och kära:)
kramiz

Helene sa...

Oj va svårt jag har att komma in och kommentera hos dig = /
Tror inte att jag kom in på ditt nyaste inlägg !!
Du har tagit så fina bilder ute på hösten...Jag gillar inte heller kylan och under 10 grader är KALLT !!
Ha en fin fredag.
Kram Helene.