30 oktober 2010

Ljusproblem

Värmen dröjer kvar...relativ värme i alla fall! +10 på kvällen är inte så illa i slutet av oktober! Samtidigt så är det ju väldigt grått ute, men det stör mig inte så mycket, blir det soligt blir det kallt...
Café August i vinterskrud, fastän inifrån.

Carl-Johan Vallgren var där och uppträdde. Det var säkert bra. Jag satt i entrén och hörde att det spelades, men inga texter. Men de hör jag sällan ändå...bättre då att läsa böcker ;) Då "hör" jag vad det sägs. Boken Den vidunderliga kärlekens historia fick Vallgren Augustpriset för. Det priset har ju inget med detta café att göra, namnet till trots ;)

Jag försökte fota lite inne utan blixt, men det var inte det lättaste :P
Ja, här är ett foto med blixt...
Och här... 1/20 s, 3200iso, 6,3f. Och ändå...så jäkla mörkt och tråkigt. Och skakvarningen blinkar som besatt...Trodde det höga isotalet skulle hjälpa till att göra bilden ljusare, för det blir inte så grynigt faktiskt. Kanske är det objektivet som tar bort en del av ljuskänsligheten? Här hade jag zoomat till 105mm...
Jag fick en snyggt porträttbild till sist! Fast då var jag näääära. Och med blixt ;)

Dagens citat:
Ideerna är för litteraturen vad ljuset är för fotografen.
(Paul Bourget)

7 kommentarer:

Singeleva sa...

ÅHHHHHHHHHHHHHHHHH, vilken snygging till KARL,(foto längst ner) är han ledig?????????? ;-)))

AnnaKK sa...

Och då, när du hade tagit det sista (i inlägget iallafall) fotot, så skulle du haft en sån där (riktig!) polarioidkamera - så hade den spottat ur sej fotot, så du kunnat få C-J´s autograf på det också innan du gick hem! ;-)

Han är BRA, den killen!!! Fast jag får erkänna att jag inte riktigt visste hur han såg ut. :-) Men nu vet jag! :-D

Anonym sa...

Apropå ljuskänsligheten... Bländare 6,3 är ju helt klart inte det mest optimala för inomhusfoto utan blixt - men jag tror ju ändå att det hjälpte att dra upp ISOt. Du fick ju en slutartid som funkade för handhållet iallafall! :-)

Den dagen du bestämmer dej för att investera i ett macro (typ Tamrons 90 mm´s som är jättebra och som många har), så kommer du att kunna ta såna här porträttfoton med det och med bländare 2,8. :-)

/AnnaKK

Helene sa...

Den sista bilden blev ju jättebra = ))
Ha en toppen-fin helg.
Kram Helene.

mimmi sa...

Det var väl helt ok bilder när det var så mörkt och den sista bilden .. woow ;) tur att man är så gammal att man har lagt sådana saker på hyllan och bara plockar fram dom ibland ;)

je sa...

det är lite knepigt att fota utan blixt. Man får utnyttja annat ljus, men det är ju inte alltid det finns annat bra ljus :( men det blev ju coola bilder!

jennifer sa...

jag kan inte det här med att kommentera här alltså! skriver alltid fel så den som kommenterade under "je" är alltså jag!