21 oktober 2010

Skuggbilder...

Jag tvingade mig ut på en promenad förut...jag hatar verkligen när det är kallt ute! Och med kallt menar jag allt under 10+. Då behöver jag så mycket kläder på mig så det tar en stund att klä på mig. Och sen ska man klä av sig igen när man kommit in...Batteriet i kameran var nästan slut också, så det blev inte så många bilder.
Solen lyser även på en liten stig.

Till och med min skugga fryser...och vilket litet huvve jag har, haha! Riktigt så liten knopp har jag dock inte.. ;)
Intressant skugga på huset här!
Och löven är vackra..
Och det här gillade jag bäst av allt! En man som skyfflar upp löven i en kärra i stället för såna där jäkla lövblåsar som ylar som skadeskjutna hundar...och som säkert spyr ut en massa miljöförstörande avgaser. Nej, här är det vanliga mannakrafter som gör jobbet! Synd han inte hade en häst framkör kärran också..men det var en bil. Men, men, man kan ju inte få allt.

Nu väntar jag på att naturprogramen ska avlösa varandra så här på torsdagskvällen! Mitt i naturen, sen Studio natur i Kunskapskanalen och sist men inte minst: Life av BBC i ettan! Då kan man sitta inne under en filt (det är kallt inne också...) och titta på naturen!! :)

13 kommentarer:

mimmi sa...

Det var ju jätte fina bilder .. du fick på din "kalla" promenad ;) så det kan löna sig att gå ut ..även om det är kallt.. den bilden med trädet och skuggan på det .. det var verkligen en häftig bild :) Jag har precis kommit hem från en djurrisk tur till Segerstad :)

AnnaKK sa...

En sådan myskväll i tv-soffan skulle jag inte ha nåt emot, men här kommer vi nog att stå med älgkött till långt in på natten. Tar sin lilla tid att snygga till bitarna, och så ska en hel del malas också - och allt ska packas och ner i frysen. Phu! Men det är gott att ha det där sen. :-)

Massor av underbara vintermotiv med inslag av höstlöv har det varit här idag - och några har jag iallafall hunnit föreviga. Hoppas faktiskt på en vädermässig repris till imorgon! Solen värmde skönt, så det kändes inte alls så kallt som det egentligen var i morse/förmiddags. :-)

jennifer sa...

stackars lilla du, som till och med frös i sommras liksom. Jag förstår dig verkligen att du fryser nu! du får hålla dig inne med en stor kopp te :)

Huskatt sa...

Vilka vackra bilder! "Skuggan på huset" var klart läcker och så tyckte jag mycket om närbilden på löven!
Ha en fin kväll i soffan och hoppas att du inte fryser mer :)

Fröken M sa...

super fina bilder !
jag håller med - hellre små muffins så man kan ta flera än en jätte som man mest bara blir äcklad av och lämnar hälften !
idag har vi bakat knäckebröd här hemma ! riktigt gott :) Kram

soffie sa...

va vackra bilder ,
kram

Tessan - KREATiV text I foto I design sa...

Haha, jag som är norrlänning avskyr för det mesta istället när termometern går över 20 grader plus. Älskar istället höst och vår. Fast just ikväll var det inte så muntert när jag skulle kånka en massa packning genom ett regnstormigt Göteborg. ^o^ Låter jättemysigt med en massa naturprogram sådär. Brukar själv aldrig ha tålamod till sånt, men jag kan tänka mig att det säkert är najs när man gosar in sig under filten också.

Sv: Det är en fantasybok. Handlar om en ung kvinna som vill ha äventyr, inte bara det - hon vill bli en legend. Hon är en väldigt atypisk kvinnlig karaktär, lite antihjälte-stuk nästan.

✫Fru Ölmis✫ sa...

Ja det var jättehärliga bilder :)
hehe ja snygg skuggbild på dig :D

Hoppas du får en jättebra helg :)
kram

Alexandra sa...

Vilka härliga bilder :)

Frösen sa...

Nähä, inte så liten "knopp" men har du giraffben....??????

Här har det snöat ymnigt och flera bilar har åkt rakt ut i skogen.
Vägar avstängda för bärgning av tillbucklade fordon.
Fy för den annalkande vidriga vintern.

Tacka vet jag + 25 för trivsel!

Ha en allra bäst fredag i din soffa med filt...

Marie-Louise sa...

Vilka läckra bilder. Jag älskar skuggbilder :) Jag brukar roa mig med att fota skuggbilder.
Om det ändå kunde skyfflas löv lite oftare, dom där lövblåsarn avskyr jag. Dom låter, dom luktar och det kan inte vara miljövänligt direkt. Plus att löven ligger ju kvar ändå, blåser runt igen och så måste dom ut med lövblåsarna igen.

Susanne sa...

...och vilka låååånga ben du har :-)

Ha en toppenfredag!

Kram
Susanne

Linda Olsson sa...

Riktigt fina bilder! :D