07 oktober 2010

Larvnappare!

Idag hämtade jag mitt nya objektiv, Tamron 18-200! Jag monterade på det och provfotade lite:
18mm. Utsikt från min balkong (före solskenet)
200mm tele. Det är busken som syns t.h. i bild. Det går ju att zooma in rätt bra. Men det är klart, att satt det en liten fågel därborta så skulle den inte synas så bra...
Så dom får man stå på pass och smyga på! Det gjorde jag när jag hälsade på hos MIMMI, hon har ju en egen fågelmatningsstation! Här är det hackspetten som hälsar på!
 Och mesarna slåss så fjädrarna ryker...
Min lilla enda kvarvarande larv! De andra har råkat ut för "larvnappare". Snart kanske det kommer ett brev med begäran om lösensumma i form av en säck solrosfrö...om jag ska återse "mina" larver..*snyft*
Huliganen fångad på bild! Här var jag på pass bakom balkongdörren på min egen balkong!
Men han gömde sig bra, så jag tror inte dom fick med sig honom. Eller henne. Hur 17 ska man veta vilket kön en larv har. Om dom har något över huvud taget än..? Hmm...

Sen klarnade det upp, solen sken och jag gick ut i skogen på fågeljakt!
Nu ska jag gå igenom bilderna från den promenaden, så får ni se i morgon om jag lyckades fånga något. Än så länge är jag nöjd med 18-200objektivet! (Fast Lilla Blå är ju så himlans praktisk, går ner i fickan, deeeet kan man ju inte säga att Sonyn gör, hehe)

Kvällens ord:
Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de vanliga programmen.
(Otto Preminger) 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men raring är det en liten söt fågel som ätit upp dina larver..så sorgligt=)

Underbara bilder...jag håller mig till min lilla svarta funkar så bra så.

Kramen Ninni

Jo då jag njöt av solen!!

mimmi sa...

Du får ta in den u -- så du i alla fall har en larv kvar ju... De får mat ändå de Talgoxar för det är ju bara att komma till mig ;)
RÄDDA LARVEN NU.
Vilken dag det blev .. rena sommar blev det ju under eftermiddagen helt underbart härligt :)
Och härliga bilder har du också här :) för att inte prata om din text till dom .. jag går alltid härifrån din blogg med ett smil om munnen :)

AnnaKK sa...

Nämen... Ja, vad ska man bara säga när "husdjuren" äter varann...? <:-I Blir tomt utan larverna, men samtidigt vill man ju ha småfåglarna också. Suck, suck... (Du borde kanske skaffa katt (eller låna systerdotterns!), för att försöka balansera upp ekosystemet en aning!? 8-D).

Skaffa bara inget som äter kameror och objektiv (de äter så bra själva - upp lönen och så där! Fniss!). Och när det kommer till fågelfoto så är det sant att man måste vara ganska nära fast att man har tele. "Blir det inte bra är du inte tillräckligt nära", var det nåt fotoproffs som sa en gång om gatufoto - men den tumregeln gäller nog en hel del annat slags fotande också!? :-)

soffie sa...

va roligt med ett nytt objektiv, å va fina bilderna blev,
Kul att se hacke så nära,
kram

Anonym sa...

är detta utsikten från nya hemmet? läckert. de enda fåglar vi ser är skator och trastar. skatorna är ena rackare på att skälla på stackars foxy