13 oktober 2010

Höstnostalgi

Det var höst för två år sen också... samma glöd i träden utanför min balkong! Så nu behöver jag inte ta mer bilder på dem! Och snart har jag ju inte denna utsikt kvar, utan en annan, med mer rymd liksom! Spännande!

Same, same, but different heter det. Här är fokus lagt på förgrunden som består av en physalis:
Bilden nedan är tagen med fokuset på "längre bort".
De här bilderna är tagna med min "gamla (köpt juli-08) Canon Powershot. Den har nu fått en ny matte, få se om hon lyckas få den rumsren ;) Det var ju absolut inget fel med den, men man vill ju ha nya kameror med mer finesser på (någon som känner igen sig?) och nu är jag nöjd med min Stora Sony och min Lilla Blå Panasonic, som går ner i jackfickan. Sonyn tar jag ju inte gärna med i väskan om jag ska cykla ner till stan och låna böcker och handla lite på vägen hem...Den får följa med när jag BARA går ut för att fota.
Stadsträdgården oktober-08 Canon Powershot

Så här snurrig känner jag mig nu, förkylningen håller mig i ett stadigt grepp i nacken (pannan...) och ruskar om mig! Mina glasögon skaver och trycker på näsan så det är jobbigt att läsa...Datorglasögonen är faktiskt bättre, så det är lättare att sitta här och surfa än att läsa böcker, tyvärr... :( Men man ska väl inte klaga över en förkylning...det finns dom som har värre sjukdomar (fast liiiiite får man väl gnälla ;)

På fredag blir det en makeover i/på/med? (jäddra prepositioner!) mitt hår! Klippning och slingning. Ibland skulle jag vilja klippa av mig mitt stripiga hår, men det är jobbigare att sköta kort hår än långt..Men nån hårkvalite av rang har jag ju inte precis, mycket hår men tunna hårstrån. Och idag är mitt hår lika schletet som jag känner mig, uäck...

Dagens citat:
En liten tröst när man känner sig trött i hjärnan är att det är bevis för att man har en.
(Carl Hammarén)

6 kommentarer:

mimmi sa...

Hade du en Canon poweshot också :) Jag trodde du hade Nikon och sony och panasonic .. men du har tydligen många som ligger och gömmer sig :)
Den sista bilden .. den var ju jätte häftig :) och de två första .. ja där ser man verkligen hur olikt allt kan bli med olika fokusering :)

MammaMorran sa...

Vilket underbart citat :)
När jag ser dina bilder inser jag att jag måste sätta mig in i min nya kamera- vad mkt roligt man kan göra!
Krya på dej!

Kram
MammaMorran- läs gärna min blogg om livet som 28årig, (snart)3barnsmamma med en son som har ADHD/Autism

Anonym sa...

Trött i hjärnan ja det är jag=)

Usch hoppas din förkylning försvinner i ett nafs.

Härliga bilder på olika vis.

Ha en bra dag..kramen Ninni

AnnaKK sa...

Dagens citat var verkligen bra! :-D

Mindre bra att förkylningen inte vill ge med sej... :-( Det är så dry-y-ygt att vänta ut såna... Suck! Så mycket annat man hellre vill göra ju - som ut och fota, till exempel! :-)

Förhoppningsvis piggar frissa-besöket upp!? Jag ska försöka få en tid hos dottern snart (det kan vara svårare än att få en på en riktigt salong! Fniss!!), så hon får hälla i lite färg igen och göra några slingor eller annat kul. Lite klippning behövs nog också... :-)

Nu i eftermiddag har molnen ökat på här, men det är nog lika bra det - för nästan alla höstfoton man tar om dagarna nu har man ju egentligen tagit för flera år sen! Repris-repris-repris...? :-D

Krya på dej!!!

Lambergsfrua sa...

Tack för underbara höstbilder. Den med snurren gillar jag skarpt ;)
Jodå Yvonne, man får visst gnälla lite grann för en vanlig förkylning. Visst finns det många som är sjuka "på riktigt", men varje gång man drabbas av en förkylning,känns den inte alls vanlig.
Krya på dig och lycka till med stylingen :)
Soliga kramar!

soffie sa...

hihi den nya matten är nöjd hittills bara det med batterierna men att köpa en laddare +laddningsbara batterier blir ju billigare än en ny kamera:)
va fina bilder du tagit du är verkligen duktig,
kram klokt citat