20 september 2010

Allmänt gräsfly?

Det fladdrade på min balkong förut. Jag var kvickt där med kameran och testade lite. Bilderna ovan är tagen med Sony systemkameran...
..och de här tre med Nikon, som är en kompaktkamera. Jag hade här kameran inställd på närbild. Den är jättebra på närbilder, men man måste ju som sagt nääääära. Och den här lilla gynnaren verkar lite irriterad. Bits dom? ;) Näää...tror inte det, även om den såg ut som en liten vampyr när jag förstorade upp bilden.
ALLMÄNT GRÄSFLY tror jag det är, efter en hel del bläddrande i fjärilsboken. Rätta mig gärna om jag har fel! :)
Nikon P90, fly med hoprullad tunga!
Sony A390, fly med utrullad tunga i färd med att äta nektar!

Det är inte samma "färgtemperatur" (heter det väl?) i de båda bilderna. Vet inte varför. Har inte gjort om dom så mycket i Photoscape, beskurit dom en del, och lagt på lite skärpa.

Är i valet och kvalet med att köpa ett teleobjektiv eller vänta...eller köpa...mycket val nu! :D

11 kommentarer:

Fröken M sa...

det hade gärna fått vara några grader varmare i vattnet för min del oxå !! Men det är ju i alla fall inte så man fryser. Poolen på grancanaria ska tydligen vara tempererad så förhoppningsvis kan jag bada där med. Jag erkänner... jag ÄR en badkruka ;)

jennifer sa...

coola bilder hörredu! Men ett teleobjektiv är väl perfa för dig som springer runt i naturen!

AnnaKK sa...

Ja, bara det är demokratiska val så! :-D Och som inte äventyrar hushållsekonomin... :-) Att välja objektiv är för övrigt bara ett sant nöje!!

♥ Carina ♥ sa...

Ditt val verkar mycket roligare än det som var igår :)
Kram

Monica sa...

Väldigt fina bilder du tagit med båda dina kameror. Har man systemkamera så är det väl en masa olika objektiv man vill ha kan jag tänka ;-)

mimmi sa...

Men kolla här :) du har också fått bild på den :) och bra bilder får jag säga :D
Det är bara att komma hit och låna 70/300 igen ..så kan du ha lite mer betänketid om vad och när och vilket du kanske vill köpa sen ;)
kramizz :)

soffie sa...

hua de ser ju jätteläskiga ut på nära håll,men himla bra bilder det blir,
sov gott

Anonym sa...

tar du emot elever - du är fantastisk med dina foton

AnnaKK sa...

Jag är ganska nollad på fjärilar så fort det går bortanför citronfjäril och påfågelöga, men det kan säkert vara ett gräsfly. Allmänt i namnet också, ökar väl sannolikheten!? ;-)

Hade en stor svart fågel på taket en stund nu på morgonkvisten. Typ en sorgfågel, för när den flaxade ner och in i gillestugan så visade det sej att den hade ställt till med en viss svart oreda där... Som jag väl i och för sej själv var högst delaktig i, eftersom jag inte hade tätat ordentligt där jag egentligen VET att läckage kan uppstå när SOTAREN drar sina grejer genom skorstenen! <:-)

Så idag blev det först städa hemma, och nu närmast ska jag flänga iväg till jobbet och städa vidare där!

Marie-Louise sa...

Men vilka bra bilder och vilka skillnader det är mellan de olika kamerorna. Och jag tycker nog att det där djuret ser lite läskigt ut i närbild....

Anonym sa...

Nu är det här en sjukt sen kommentar, men det är iaf ett gammafly, du ser att det har ett "gamma"tecken på vingarna :)