26 september 2010

Jag läser - alltså äter jag.

Eller tvärtom...jag har så länge jag minns gärna läst något när jag äter. Om jag är ensam vill säga. Inte böcker, det är besvärligt att vända blad när man äter...men serietidningar, faktatidningar eller varför inte texten på flingpaketet? ;)
Tvillinglarver?

Nu till frukosten (flingor och mjölk, rostat bröd med ost och kaffe med mjölk) så läste jag Naturskyddet, Naturskyddsföreningens intressanta tidning. Det är så vackra bilder i den också, så man kan få lite inspiration. Det är ju Återvinningshelgen denna helg. Jag tycker själv att jag är bra på att återvinna saker. Kläder jag inte använder ger jag till Myrorna (eller ännu hellre Stadsmissionen när jag kommer ihåg det). Vi källsorterar glas, metall, tidningar och kartong. För matavfall har vi små bruna påsar som kommunen tillhandahåller. Det är inget krångligt alls tycker jag.

Nu ska ju vi snart flytta och då ska vi se om Solareturen eller Gengåvan vill ha något av det vi inte kan eller vill ta med. Slängs görs bara oanvändbara och trasiga saker. Elektronikgrejs som är trasigt brukar jag lägga i en påse och ta med till någon miljöstation vid tillfälle. Det återvinns tydligen en hel del av det såg jag på nyheterna!

Igår kväll när jag gick och la mig tog jag med mig Monstret i Florens. Ja, sambon var inte hemma...han var i Säffle och spelade. Men Monstret i Florens är en intressant bok om en seriemördare (joho!) som fortfarande är på fri fot! Boken handlar också om det italienska rättssystemet som verkar (eller kanske verkade) styras av en samling idioter som inte ville erkänna att de någon gång har fel. Och om den sardinska grabbmentaliteten som hyllar banditlivet...

Dagens citat:
Om alla på jordklotet höll andan en timme så skulle växthuseffekten inte vara något problem längre.
(Jerry Adler)

3 kommentarer:

Pialotta sa...

Återvinning är bra .. gör som du skänker det jag eller vi inte kan använda längre eller helt enkelt köpt fel.. det händer tyvärr ganska så ofta;)
Så det är den helgen nu.. hade inte en susning. Att flytta är bra då och då.. inte minst för renset.
Ha de..

Vill inte du va med i NusikOFototemat.. hade varit kul:)

soffie sa...

va bra citat,
jag är riktigt duktig jag sopsorterar allt här hemma,tycker dte är ett bra sätt att göra det lilla för vår jord,
kram

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Vad glad jag blir.Fortsätt så. Jag har arbetat på kommunens återvinning Kretsoppet här i Södertälje,det är nedlagt, vi demonterade allt,allt,allt. Jag fick lära mig hur var och mycket mera.Vad innehåller ett kretskort.Hu en massa gifter.Datorskärmarna avger ett gift brom, om man inandas det som rökare kan man få allvarliga men.En hälsovårdsinspektör kom dit och införde att vi var tvungna ha fläktar som sög ut allt det där farliga.Sen fick jag skriva ner på en disk om alla gifter, hålla föredrag om det till skolklasser. o.s.v. synd bara att jag inte fick fortsätta där.Nej, pengarna fanns inte att betala mig lön, vem fan vill jobba gratis med en hyra som jag hade då -94-95 5.795:- för en 2:a fick flytta till billigare boende.även det en 2:a 3.560:- den första var HSB, köpt lgh.för 10.000:- den fick jag lämna, snyft.
Så där var jag fr-1/6-94-31/10-97.
Så nog kan jag källsortera.Kul är det också.Fast det finns massor av saboterare där jag bor.Men de kommer från ett land där de slänger ut soporna från fönstret.Men så bor jag i ett modernt getto.

Solong från Mi