10 september 2010

Störst går först del II.

Jag var ute på förmiddagen och testade lite med Sonyn...det var rätt soligt då som synes! Jag ville ha några skarpa bilder på flygande insekter...men det är svårt med fokusen på dom när dom flyger omkring och har sig hela tiden! Och dessa myggor, puh! De har inte dött ut än kan jag meddela!
En liten kopparorm! Här fick jag rätt bra fokus på ögat tyckte jag!
Här är ett någorlunda skarp bild på ett flygfä! 1/1600 hade jag tiden på.
Det finns blommor som blommar än. Här är en knopp som håller på att slå ut! Den får skynda sig innan frosten kommer. Men en del blommor är rätt frosttåliga.
Same, same, but different! Lite mer utvecklad knopp.
Jag har fått låna ett 70-300 mm objektiv och ska testa det ute lite nån dag. Nu har jag satt på det i alla fall! ;) Men jag gillar 18-55mm...det enda är att man inte kommer så nära fåglar och sånt. Men som sagt, det ska testas!

5 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vilka fina bilder. Alla utom ormen!! Jag avskyr ormar :)
Ha en härlig helg!

AnnaKK sa...

Vad kul att du redan har skaffat dej möjligheten att få testa ett teleobjektiv också. :-)

Det finns olika inställningar av autofokusen utöver antal aktiva punkter. Nu får du plocka fram handboken, för vad de heter på en Sony vet jag inte, men det handlar iallafall om att man kan få punkterna att låsa sej fast vid och följa ett rörligt motiv. Det kan du testa på flygande insekter - eller kanske ännu hellre (jag tror det är betydligt lättare till en början iallafall) på fåglar. :-)

Åh, jag skulle inte sitta här vid datorn nu, men det går ju inte att låta bli att kika in lite här och var hos bloggkompisarna.

Ha en jättefin dag!!! Jag ska snart flänga iväg till "byn" och hämta dottern. Ska se om jag kan locka med henne till en second hand-butik också - borde inte vara omöjligt. Hon gjorde flera fynd på en annan sådan förra lördagen. :-)

Anonym sa...

Va härligt att ni fick en mysstund på restaurangen..minneslundar är väldigt bra, i en sån ligger min mamma&pappa.

Vilka härliga bilder du fått till...näää har märkt att myggorna lever och frodas, har nog aldrig haft så mycket otäcka kliande myggbett som nu=(

Ha en sköööööön dag, kramen Ninni

Anonym sa...

Förresten har du sett vilka tänder kopparödlan har...
Öppna gapet så vet du att det inte är en orm, hihi

/Ninni

mimmi sa...

Det var kanon fina bilder :) och den med blom..bin? var ju helt otroligt :)
du kan snart mer än vad jag kan för du är mycket mer på att träna och testa än vad jag har varit ..men nu skall det testas och tränas här också ...för gubben har börjat ...att vilja veta ALLT om vad de olika inställningar betyder...puh .. säger jag bara... halv ett i natt kom han på något och tog fram sin kamera och frågade :)