20 september 2010

Båtlåt..

Igår var det ett strålande vackert väder som inte bara tillbringades i Stadsträdgården ätandes pinande i mig glass...utan först gicks det tipspromenad i Mariebergsskogen. Där ute i vattnet var det ett himla väsen..
Kors va de vimlar av segel motorbåtar idag, är det kappsegling, nej, det är SM i minibåtsracing...
Här tävlas det om att bli "vågmästare"

Vrroooooom! Här kör man så det ryker! Båtarna är mellan 70 och 140 cm långa, tävlingarna pågår i åtta minuter och det gäller att hinna med så många varv som möjligt på den tiden. (Du ser, Sofie, jag gissade ju nästan rätt ;) Jag förmodar att detta är en mansdominerad hobby, men jag vet inte? Någon av er som pysslar med sånt här? :)
Jag hade lite teorier om att det var specialtränade hamstrar som körde båtarna...iförda små hjälmar, glasögon och flytvästar! Jag såg visserligen inga...men här tror jag han placerar sin hamster i båten! (Sambon påstår att jag har tittat för mycket på tecknad film :D)

Valet igår ja..det blev en märklig historia. SD in i riksdagen! Ett parti som har ett mörkt förflutet med fascistsympatier. Undrar hur det ska sluta när Alliansen inte har egen majoritet. Jag hoppas verkligen att inte MP låter sig inledas i frestelse, det vore ju ett svek mot deras väljare.

Dagens citat:
I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.
(tillskriven Martin Niemöller)

Tänkvärt, mycket tänkvärt!

6 kommentarer:

Fröken M sa...

haha... idag hade jag nästan behövt kaffe i droppslang. Jiises va trött man kan vara :) men i eftermiddag blir det babysim och efter det brukar lilleman vara trött så gissa bvem mer som ska sova då ;) kram

floosan sa...

haha vågmästare den var bra!

AnnaKK sa...

Kanske var det små illvilliga SD:are som körde miniracerbåtarna!? Vågmästare som de ju nu är, så... ;-)

Ja, ja... Man är ju gammal nog att minnas ND, och hur det gick med dem, så jag tror (eller hoppas ivarjefall) att även SD är av en övergående natur. Det intressanta är ju att ta reda på VARFÖR de fick så pass många röster, och göra nåt åt den saken inom 4 år!

mimmi sa...

ja det var full fart i Mariebergskogen igår :) jag hörde att ni såg ekorrarna,,, vi såg inte skymten av dom :( men man ger inte upp ..det är bara att gå dit igen och kolla uppåt och få ont i nacken :)
Tusen tack för idag .. det var mysigt att sitta och prata och dricka en STOR mugg kaffe inne i Mitt City :) även om det nu mest var jag som pratade .. som vanligt;)
Men det är ett tecken på att jag har blivit frisk ju ;)
kram :)

WOOW sa...

WOW, insektsvingarna fladdrar i full fart! Vilka sevärda foton och de små liven är ju riktigt VACKRA!

soffie sa...

haha så 8 minuter va det tyckte det lät jättelänge ,
kul grej!