15 september 2010

Vågor i håret...

...och vatten i knäna, säger man ju! Men det har blåst i mitt hår idag här i Vänertrakten! Jag åkte ner till stranden en stund på förmiddagen och tittade på de vita gässen som gungade på vågkanterna! Och så var det kvar lite dagg i gräset..
Spindelnät med dagg i kan man väl inte få för mycket av, eller?
Nästa gång jag fotar sånt ska jag lära mig att ta bort "störande" grässtrån som är framför och så...spindelnätet flyger ju inte iväg precis..inte såg jag nån spindel heller! :D

Nu har jag lämnat tillbaka 70-300 objektivet som jag fick låna av Mimmi (tack!) och jag får se när jag skaffar ett eget tele...nu är det lite annat som behöver införskaffas. En säng t.ex.
Men jag var på Ikea idag med systerdotter Ewa och de små teletubbiesarna..hehe..
Efter ett par timmar där inne var jag rätt trött...och tänkte ta en stilla cykeltur hem, då öppnade sig himlens portar och det haglade och regnade, så jag fick vänta en stund..

Men när jag kom hem så satte jag min nya skruvdragare på laddning! Nu ska jag aldrig mer stå och stöna över att jag inte får i/ur skruven. För den som skruvar/fixar/grejar/målar i det här hemmet det är jag. Visst ställer sambon upp om jag ber honom, men JAG KAN SJÄLV!! Eller rättare sagt, jag vill själv...men anden är villig och köttet är så förbannat svagt.. Men nu hoppas jag att jag ska kunna skruva ur och i skruvar som jag vill! :D

13 kommentarer:

soffie sa...

men solen va iallafall framme fick mej en härlig snabbpromenad idag på rasten å hua va det blåste,
fina bilderna blev

jennifer sa...

vad fin bilden var på de små dropparna :D

mimmi sa...

Solen kom ju fram igen sen :)
Det var riktiga fina bilder ..jag gillar speciellt den sista och den första :)
Nu får man hoppas på bra väder i morgon så man kan komma ut på en promenad och få röra på de stela benen igen ;)
kramizz :)

Fröken M sa...

ja, egentligen är man "dum" som faller för den lätte och nyfikenheten...
Super fina bilder som vanligt - du är duktig min vän !!
Är du lika duktig på blogdesign ?
Kram

Fröken M sa...

Haha... vid närmare eftertanke BORDE jag ha gjort en kopia innan jag började pilla, men icke !!
Spalten finns dock kvar, men väldigt långt ner på sidan så förhoppningsvis kan jag flytta upp den till rätt ställe under dagen meed lite hjälp :)

floosan sa...

Vilka fina bilder, va duktig du är. Man utvecklas och lär sig mer vid varje fotoshut =)

♥ Carina ♥ sa...

Tänk att spindelnät kan vara så vackert :)
Kram

Fröken M sa...

Ja, vilken lättnad när ordningen är återställd :) Viggo älskar att sitta i selen, men det blir inga långpromenader i den nu för tiden :)

AnnaKK sa...

Elektriska verktyg vill nästan aldrig som jag vill - och inte "manuella" heller för den delen... :-/ Men jag skadar mej lik väl oftare i köket, än när jag meckar eller snickrar... <:-) Sist var det mandolinen (ett manuellt skärverktyg) som tog en bit av högertummens knoge... Kanske tur jag inte körde med matberedaren eller så då!? Då hade kanske hela tummen försvunnit... 8-X

AnnaKK sa...

Elektriska verktyg vill nästan aldrig som jag vill - och inte "manuella" heller för den delen... :-/ Men jag skadar mej lik väl oftare i köket, än när jag meckar eller snickrar... <:-) Sist var det mandolinen (ett manuellt skärverktyg) som tog en bit av högertummens knoge... Kanske tur jag inte körde med matberedaren eller så då!? Då hade kanske hela tummen försvunnit... 8-X

Anonym sa...

Ursäkta att det flög iväg två kommentarer - det var nog nåt elektriskt magnetfält som spökade till det!? ;-)

Jo, jag skulle ju svara på fråga också... :-) Om fasta objektiv och ljusstyrka. De mest ljusstarka objektiven är fasta, medans ljusstarka (2,8) teleobjektiv är fruktansvärt dyra jämfört med fasta.

/AnnaKK

Anonym sa...

Men ÄSCH!!! Hur uttrycker jag mej egentligen!? Suck... (Snacka om att jag kommentarsbombar dej dessutom!)

Jag menade så här: Ett fast 200 med 2,8 som största bländare kanske bara kostar en tredjedel (eller åtminstone bara hälften) mot vad ett zoomobjektiv typ 70-200 med samma bländare gör.

/AnnaKK

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Visst är det kul att klara sig själv utan en mans hjälp.Min Pappa lärde oss tre döttrar lite nödvändigt.Men inte tror jag det fanns skruvdragare på den tiden.Det har jag ingen.Fick en verktygslåda av xet, när vi skildes.Han var byggnadsnickare och timmerman.Jag ska banne mig skaffa mig en skruvdragare, är så svag i händerna.Fast hellst vill jag ha en kamera.
Men oj, vad invecklat det ser ut att vara.Det som anonym och AnnaKK skriver om.
Trevlig Fredag. Kram Mi