11 september 2010

Boktips

Heligt blod av Jonathan Hayes var riktigt bra...Ingredienser: En styck galen seriemördare (finns det seriemördare som inte är galna?) en utbränd rättsmedicinare, en vacker ung flicka, flera offer (vackra unga flickor) och en krypande otäck story, ett bra berättande språk och en intressant miljöbeskrivning av New York. Om man gillar den här sortens böcker så är den klart läsvärd! ;)
Rättsläkaren Edward Jenner trodde att han hade lämnat rättsmedicinen för gott, men det bestialiska mordet på en 21-årig kvinna drar honom tillbaka. Det enda ögonvittnet är Ana de Jong, släkting till en av Jenners vänner som nu ber den rättsmedicinske experten om hjälp att skydda henne.

Offrets nakna kropp har arrangerats som vid ett ritualmord och är märkt med mystiska tecken. Jenner blir övertygad om att en seriemördare härjar i staden. Hans farhågor besannas av ännu ett fasansfullt mord. Den desperata jakten på psykopaten och Jenners komplicerade känslor för den unga, vackra kvinna som mycket väl kan bli galningens nästa offer driver den rättsmedicinske experten till den yttersta gränsen för hans fysiska och mentala förmågor.

Allteftersom mörkret blir tätare blir det svårare att säga vem som är jägare och vem som är byte. Vem som skall leva och vem som ska dö.
(Texten här lånad från AdLibris)

3 kommentarer:

Helene sa...

Den lät...läskig !!
Beställde 2 böcker igår från adlibris som verka bra...
Roslund/ hellström...Odjuret och box 21 tror jag dom hette !!
Har du läst dom ??
Detta var 1.an och 2.an...
Ha en fin lördag.
Kram Helene.

Unknown sa...

Sikkert et bra boktips for mange, men jeg liker ikke "deckare".

Ha en fin helg!

soffie sa...

tack för boktips å böckerna jag fick igår,