29 september 2010

Barnarbetare?

(Bilden är omgjord i Photoscape, cartoon)
Hösten är här. Klar och hög luft (hur kan en luft vara hög..?) Morgonsolen letar sig fram mellan husen vid halv åtta-tiden och jag väntar på att den ska värma upp min balkong. Får se om jag lyckas locka dit nån geting med mitt äpple? Hehe...jag vill ju fota den! Dom är inte så påflugna vid den här tiden tycker jag. Och äpple smakar säkert godare än en människa! Hoppas jag.
En sexarmad bläckfisk vore inte dumt att vara...illustrerade gårdagen lite...

Gårdagseftermiddagen tillbringades hos systerdottern där jag fick den stora äran att vara barnvakt! Det är kul, men...jag tål ju inte ljud...så jag fick ha öronproppar i största delen av tiden. Synd, men så är det. Sen att hålla reda på TVÅ barn samtidigt är inte det lättaste. Och en hund. Och en katt. (Nåja, katten höll bra reda på sig själv ;)
En polisbil behövs när lillebror far fram som en biltjyv! Inte visste jag att gåstolar kan få upp sån fart...
Lite blåbärskaka att tröstäta när jag kom hem...här är den inte gräddad än, blåbären var frysta och inte nyplockade precis...

BLÅBÄRSKAKA


3 ägg
3dl socker
4dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
150 gram smält margarin eller smör

2-3 dl bär (färska eller frysta)

Vispa ägg och socker, tillsätt resten (inte bären!).
Häll i en smord och bröad långpanna.
Strö över bären.

Grädda i 200 grader 20-25 minuter.

Skär i rutor när den kallnat.

Dagens citat:
Bara den som vågar vara  barnslig är riktigt vuxen. 
(Okänd)

6 kommentarer:

Fröken M sa...

jaha, va kul !! Jag visste inte att du samlar på grodor :)
jag håller tummarna för att filten blir din ! kram

AnnaKK sa...

Låter gott - och jag har många fler blåbär än trattkantareller i frysen! ;-)

Om du tycker det är tröttsamt att rensa svamp, så behöver man inte vara så superdupernoga ifall man bara ska torka den. (inbillar jag mej iallafall - det är väl bara att rista av dem lite sen innan tillagningen!?!) Bre ut dem på tidningspapper och lägg på nåt luftigt ställe, så är de torra på några dar. Sen kan du skicka hit rasket, för jag lär nog inte hitta några... <:-) Ähum... (Blir mer överkomligt porto också när de har avstuntat allt vattnet! Fniss!)

Nädå... Jag har faktiskt torkade kvar från i fjol, så jag ska nog reda mej ändå. Det är mest att det är lite mysigt att gå i skogen och plocka - men bara om man hittar några! :-)

soffie sa...

får kanske anlita dej till Nellie då:) du verkar ju bra på det barnen ser ju nöjda ut på fotot iallafall;)
jobbigt för dej med din hörsel,
jag ska babbla mindre när vi ses jag lovar.
har du lust att bli med till IKEA nån dag ska kolal ramar å nytt porslin,isånnafall tänkte jag åka vid 19tiden för jag är folkskygg å hatar trängsel.sen måste jag ha en ny bil tyvärr men jag har en annan på G.
mums va god den kakan låter man kan väl byta ut bären efter tycke å kalla den nåt annat eller?
kram å kolla hur du har det på lördag fm för då ska jag på stolpjakt:)

soffie sa...

hmm inte bra atts kriva snabbt det ska ju stå KOLLA å inte sådär knepigt jag skrev,
kram igen

Fröken M sa...

stuvade morötter har jag aldrig ätit, men det lät riktigt gott ! måste prova nån dag, jag tror jag har en påse i kylen :)
Kram

AnnaKK sa...

Funderade på den där teckningen... Har DU ritat den??? Ser ju faktistk ut att vara avfotat ur ett ritblock, och situationen överensstämmer ju precis med texten. :-) Jättfin!!! Du får bli serietecknare!!! Påminner en del om Ensamma Mamman, vad det nu är hon heter som gör den. Torudd...? Cecilia Torudd! :-)