03 september 2010

Rulltrappan rullar...

Jag startade en försurdeg igår kväll..och i morse var den så här pigg!
Lite, lite jäst behövs det bara...
Tur jag inte tog mer jäst! Efter några timmar såg degen ut så här!
Fina brön bli´re! Lite blandat jox i som vanligt, linfrön, musli, pumpafrön, solrosfrön och vete special. Och min lilla surdeg så klart!
Obs! 
Den lille rullresenären står framför ett skyddsplank av glas. Eller vad det heter? Inte-ramla-ner-ruta? Min hjärna är som sagt inte så alert just nu. :P

Åka rulltrappa var spännande. Jag har varit i stan i dag med de små trollen från Kil ;) Det hade inte åkts rulltrappa innan och till och med trollmamman vågade åka. Ja, det är inte jag.. :P
Men Lucas höll hårt i mig..

Jag har inte orkat sätta mig in i min kamera...det får nog ta lite tid. Jag är ju inte helt borta när det gäller slutartider och sånt, det är mer själva överföringsmomentet mellan kameran och datorn som jag tycker är jobbigt...att hitta en ny USB-port, nytt bildprogram..puh. Mer än vad min hjärna klarar av idag efter stadsbesöket!

Nu ska jag göra lite soppa :P

Kvällens ordspråk:
Små grytor har också öron

14 kommentarer:

floosan sa...

aa jag läste det någonstans men victor har fotbollsmatch i morgon, få se om vi hinner både och =)

soffie sa...

hihi det ordspråket gillar jag,
att åka rulltrappa kan va en upplevelse det:)

Pytteälgen sa...

jag tycker inte om rulltrappor. och inte automatiska dörrar heller. tror det hände nåt när jag var liten. Har aldrig gillat dom. Dom är ute efter mig!! hahaha... nä, men det beror nog på vad man får för intryck av dem de första gångerna! :)

Jag är jättenyfiken på den nya kameran!! :D Hoppas du lär dig snart så vi får se lite bilder :D

Pialotta sa...

Då har du varit på galaj denna dag.. rulltrappor är jag inte det minsta orolig för, men för lite sedan var det en gammal man som kasade ner från rulltrappan på Domus här.. det var riktigt otäckt.. blodstänk o sånt du vet..
Så du har varit på Mammo du.. jag gillar inte alls det där.. jag har då inga med fett i precis, så det är ganska så jobbigt att få kläm på de där .. inget trivsamt precis.

Överföringen.. USB-porten det är ju det enklaste i världen .. har du Picasa som jag så är det bara att sätta i sladden i kameran och in i datorn som på den andra kameran.. då öppnas det ju en ruta var du ska lägga dina bilder.. jag lägger alltid dessa direkt i Picasa. Ny USB-port? Du har väl den som du hade till den andra kameran.. passar utmärkt. Nytt bildprogram behöver du inte alls. Jag har inte ens kollat CD-n som var med min kamera, där skulle vara ett bildprogram oxså, men det gitter jag inte oxså ha..
Du fixar det .. inget som bråskar ju;)
Ha en bra helg.. själv ska jag o mannen va barnvakter i morgon igen åt lille Wilmer .. föräldrarna ska till min son på fest:) Tjingeling

Fröken M sa...

smaskigt med nybakt bröd, det är något som brukar uppskattas av alla som får smaka :)

Svamprensar tricket funkar faktiskt och har man dessutom skurit av foten på kantarellen i skogen går det ännu snabbare. Mina 3 liter tog 5 min att rensa, det tycker jag det kan vara värt för lite svamp i frysen :)

AnnaKK sa...

Efter åtminstone 35 års erfarenhet av sporadiska rulltrappeåk, så tycker jag fortfarande att det är lite läskigt att både kliva på och av... 8-X Och så har jag sett några personer som råkat ut för olyckor i rulltrappor också, så man ska absolut ha respekt för dessa färdmedel - betydligt farligare än att exempelvis cykla!!!

Tips ang överföringen av bilder från kameran till datorn: Köp dej en liten smidig USB-kortläsare (Kostar nog max 150:-), så slipper du åtminstone kabeln. :-) Men en ledig USB-port måste den ha, förstås...

Anonym sa...

Tillägg ang kortläsare: Om du använder dej av en sådan, så kan du välja att bilderna förs direkt in i mappen "Mina bilder", eller var nånstans du nu brukar spara dem. Och sen kan du öppna upp dem därifrån till ditt gamla vanliga bildbehandlingsprogram.

Man ska absolut inte krångla till saker och ting mer än nödvändigt! :-)

/AnnaKK

Anonym sa...

Vilket härligt bröd..jag älskar bröd!!

Att åka rulltrappa kan vara ett riktigt äventyr..ha en skön lördag, kramen Ninni

Helene sa...

Brödet såg väldigt gott ut !!
Är det GI-bröd ??
Ha en toppen-dag.
Kram Helene.

Anonym sa...

Hittade du nån bild på en kortläsare när (om) du googlade?

Min ena ser ut som ett lite större USB-minne, och så har det en skåra i sej på ena långsidan. Man tar alltså ut kortet ur kameran och sticker in det i skåran, pluggar in kortläsaren i en USB-port, och sen är det lätt som en plätt att föra över bilderna. :-)

Min andra läsare är mer som en dosa, och har skåror för en massa olika slags kort. Men i övrigt funkar den lika dant. Lätt som en plätt, som sagt.

/AnnaKK

Monica sa...

Oj,oj vad gott det där brödet ser ut!!!

Att för första gången åka rulltrappa kan ju vara hur spännande som helst.

Ha en trevlig helg!!

Marie-Louise sa...

Oj vad spännande det måste ha varit med rulltrappor då :)Jag kan tänka mig att ni fick åka upp och ner några fler gånger än vad som kanske behövdes ;)

Lambergsfrua sa...

Duktig du är som bakar surdegsbröd - det har ju blivit så himla populärt, men jag har aldrig prövat. Men det är i limpor som surdegar ska finnas, ingen annanstans ;)

Jag gillar din kommentar om småbarn. De är söta med de låter. Och väldigt mycket, dessutom i en gäll tonart som tröttar öron och hjärnvindling.

Tack för din kommentar hos mig :)
Önskar dig en skön helg!
Soliga kramar!

jennifer sa...

brödet var JÄTTEGOTT, inte bara gott, utan JÄTTEGOTT!