27 september 2010

Vad i h-e har dom för sig på banken efter tre..

Jag besökte min bank idag, jag var i behov av några tiokronorsrullar, de är så bra att droppa i överblivna (!) tiokronor i och så - vips! så har man 250 kronor på ett bräde! (Nej, så fort går det väl inte, men många bäckar små...). Nåväl, inne på banken när jag stod och väntade på att få mina tomrullar överräckta av en käck yngling så såg jag en gammal man som gick fram mot kassan. Med mycket möda och stort besvär tog han upp en burk ur en väska.

Sen tog han fram en...konservöppnare och börjar sakta öppna burken *gnirk...gnirk...gnirk...* Jag stod och tittade på och ville gärna fota, men kunde inte med därinne på banken :D Efter en stund räckte han över burken till kassörskan och det var tydligen pengar i burken och inte (kattmat?, soppa?, pyttipanna?). Kassörskan hällde raskt mynten i en räkneapparat och så hade den gamle mannen några fler kronor på sitt konto! 

Det finns tydligen såna här burkar att spara pengar i, med en skåra att stoppa i mynten. Sen måste man gå till banken OCH TA MED EN KONSERVÖPPNARE OCH ÖPPNA BURKEN VID KASSAN! Hahahaha! Man kan tydligen inte öppna burken hemma och hälla över pengarna i en påse...hihi...


(Bild från Buttericks)

Men, men, alla sätt är bra, utom dom dåliga heter det ju...

2 kommentarer:

soffie sa...

vilka coola burkar sånna ska jag skaffa till barnen:)
gokväll

AnnaKK sa...

Oj, jag öppnade en sån burk hemma en gång - det var tydligen fel!? Av den anledningen att pengarna aldrig kom in på ett konto då, utan shoppades upp... <:-)

I dagarna lever jag också på mynt, och är väldigt tacksam över myntautomaten de har på Netto. Den har ett stort gap som man bara kan ösa ner slantarna i, till skillnad mot den på ICA som man får stoppa i peng efter peng ner i en skåra... Och nu handlar det om att i första hand betala med 50-öringar innan den valutan brinner inne, så största möjliga myntautomatsgap, tack!!! ;-)